Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 11

„Партиска книшка на политичка партија или пасош на странска држава?“ е темата на ова издание во живо од Буре бар од Кочани.

Со гости: Ефтим Ѓорѓиев, бизнисмен, Горан Левков,истражувачки новинар, Ѓорѓи Николов, титовист и вклучување по телефон на посредник за вадење на бугарски пасош, поранешниот градоначалник на Облешево, Орце Митров, сега иселеник во Италија и Жарко Синадиновски, иселеник во САД.

Разговараме за начинот на кој граѓаните на Источна Македонија доаѓаат до бугарски пасоши, зошто заминуваат и каде, што работат во странство и последиците по градовите што ги напуштаат.

Музика: А Позитив


Во етер
Наслов
Изведувач

Background