Рубен: Акционерите беа „колатерална штета“ после долго време се свестуваат

Љубица Рубен, консултант потенцира дека акционерите после толку долго време се свестуваат, што се случувало и што се случува со нив, кои на некој начин во минатото беа, вели колатерална штета заради стратегијата како да се приватизираат односно да се земат компаниите без да се платат средства за тоа.

„Јас тоа го гледам како условно организирана помош од сите институции на државата да се толерираат  ваквите предмети, постапки, штети“, вели Рубен во емисијата „Стадион“ на Канал 77, на темата „Стечај и ликвидација на сметка на малите, а бизнис интереси за големите акционери“.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background