експерт за вештачка интелигенција

Нови аудио записи на кои се слуша како Блаже Конески,  чита своја поезија, се појавија лани, 29 годни по неговата смрт. Ништо невообичаено на прв поглед, освен што тие стихови никогаш не биле снимени со Конески. Овие записи се со неговиот вистинскиот глас, но ги создаде машина, која со своите можности, дополнително го следи стилот […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background