Канал 77

04.09.2023 Елизабета Пејовска е добитничка на патување за двајца во Римини во наградната игра „биди ти наш музички уредник“ на Канал 77, поддржано од Escape travel, која се одржа во месец август. Во прилог е видео од извлекувањето:  

https://www.youtube.com/watch?v=ceV6Tb8VkFo

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа. Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Истражувањето е завршено. Правила – […]

08.08.2023 Александра Трендафилова е добитничка на патување за двајца на островот Тасос, Грција во наградната игра „Биди ти наш музички уредник“ на Канал 77, поддржано од Escape travel, која се одржа во месец јули. Во прилог е видео од извлекувањето:  

Од ОМД претпоставуваат дека во САД има околу половина милион американци со некакво македонско потекло. Тоа не значи дека тоа се луѓе коишто дошле директно од Македонија  и дека заминале во последниве 30 години. „Ние зборуваме за луѓе кои што во минатото во Америка доаѓале по 5-10.000 годишно. Заминувале од Македонија поради војните од Егејска, […]

„Црните листи“ се добри но само ако се почитуваат и се спроведуваат, кажа во денешното гостување во емисијата Стадион, Методија Коловски од Обединетата македонска дијаспора. „Не може да се биде човек на „Црна листа“ а нашите институции од САД, амбасади, личности од амбасади, амбасадори и понатаму да се среќаваат со тие луѓе. На пример Медух […]

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа. Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Истражувањето е завршено. Правила – […]

Велиан Јагев по вокација е шумарски инженер, по хоби е фотограф кој љубовта кон природата ја преточил во илјадници слики на инсекти, птици, животни и познати и непознати и недопрени предели од човекот ширум нашата прекрасна Македонија. Ентузијазмот на Јагев веќе 12 години живее по планините, реките, езерата и полињата како упорна, трпелива на прв […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background