Сем Вакнин

Многу мало малцинство ќе заработува огромни плати додека околу 90 отсто од целата работна сила ќе бидат неквалификувани работници со ниски приходи. Првите ќе имаат универзитетски дипломи, високо образование, и тие ќе реинвестираат во нови вештини во текот на целиот живот. Ова во интервју „Стадион“ на Канал 77, го вели Сем Вакнин, професор по финансии […]

Во интервју за утрешното издание на „Стадион“ на Канал 77, Сем Вакнин, професор по финансии на конзорциумот на универзитети ЦИАПС, поранешен советник во македонската влада, зборува за екомско – социјалните проекции за 2021 година. При тоа, Вакнин смета дека пандемијата предизивка богатството да се концентрира кај мала група со интелектуална сопственост и тие ќе ги […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background