Ноќен Експрес

Страна: 5

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа. Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Истражувањето е завршено. Правила – […]

Дека овие две тела, Советот на јавни обвинители и Републичкиот судски совет се партиски раководени може да се види и од авион. Можеби и шокантно звучи но таму во игра има судско-економски интереси, ги коментираше последните случувања во овие две тела професорката и пратеничка Гордана Силјановска Давкова во денешното гостување на емисијата Стадион на Канал […]

Хоџиќ, Мустафа, Дурмиши, Земон, Бабоски и Ѓеоргиев во Стадион зборуваа за тоа по каков терк треба да се направат промените во Уставот. За Рубин Земон, тоа треба да биде мултикултурен устав со граѓани во него. Неждат Мустафа смета дека се’ додека во македонските партии не ги си  ги решат меѓу себе овие чувствителни прашања со […]

При отворањето на Уставот треба да се даде можност да влезат сите заедници што сакаат да влезат. Проблем на системот е овозможување изучување на јазикот, што сега е пречка во пракса за децата што сакаат да го изучуваат мајчиниот, влашки јазик. Ова се ставовите на Николче Бабоски од Демократскиот сојуз на Власите изнесени во емисијата […]

На јавниот сервис на МРТ има канали и емисии кои не го симболизираат мултикултурализмот кој се промовира во државата, туку е слика на паралелни светови. Вака илустративно ја претстави состојбата со погрешниот приод со јазиците лидерот на Еѓипјаните, Рубин Земон. Тој направи споредба со Хрватската телевизија и МРТ. -Хрватската телевизија ХРТ има емисија „Призма“ што […]

Лидерите на политичките партии Демократи, Интегра и Единствена Македонија се согласни дека покачувањето на платите кое предизвика гнев во јавноста е прашање кое мора да се решава системски.Во емисијата „Стадион“ на Канал 77 тие велат точно е оти платите треба да се зголемат за сите, но не на ваков начин и со толкави суми. – […]

Лидерите на политичките партии Интегра, Единствена Македонија и Демократи денеска во емисијата „Стадион“ на Канал 77 зборуваа за уставните измени и категорични се дека македонскиот народ мора да стои во Преамбулата на Уставот. Лидерот на Единствена Македонија, Јанко Бачев, се согласува со предлогот на Мицкоски за уставни измени налик хрватскиот модел на уставот. Тој вели […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background