Ноќен Експрес

Страна: 4

Државата за 7-8 години вложи милиони евра во студенти од Македонија, кои се образуваат во првите сто универзитети во светот. Од нив ниту еден не работи на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Скопје. Овој податок во емисијата „Стадион“ го изнесе Атанас Кочов од Машинскиот факултет, кој е еден од кандидатите за нов ректор на […]

Над 4000 студенти лутаат од факултет на факултет, од барака на барака за да изведуваат настава, додека почнатата нова зграда десет години стои недоградена. Ова е само еден од примерите за последиците од нерешените прашања со трите згради во кругот на УКИМ, кои стојат незавршени. Проректорката Билјана Ангелова, која е еден од кандидатите за ректор […]

Амбасадорот Срѓан Керим во денешното издание на емисијата „Стадион“, коментирајќи ги масакрите во соседна Србија коментира оти не мисли дека настаните имаат каква било врска со тероризам. Според него во конкретните случаи е многу јасно дека и двете момчиња имале достапно оружје што е апсолутно неприфатлива работа. – Дете од 13 и 21 година да […]

03.05.2023 Менче Јовановска е добитничка на патување за двајца на Крф во наградната игра „биди ти наш музички уредник“ на Канал 77, поддржано од Escape travel, која се одржа во месец април. Во прилог е видео од извлекувањето:

Суверенитетот извира од граѓаните и им припаѓа на граѓаните. Ние бевме на избори и никој на избори не беше прашан, дали е за промена на уставот, ниту добивме согласност. Јас го почитувам тоа. Значи треба избори и ако граѓаните кажат да се менува, нека се менува,“ го кажа својот став во врска со иницијативата за […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background